What are you looking for?

Boekpresentatie: In staat van verbinding
30 Nov. 2021 -
16:00 - 18:00
NIAS
Korte Spinhuissteeg 3
Conference Room
#50YRS, Book presentation

Boekpresentatie: Thuis

Een bloemlezing over verbondenheid

Op 30 November wordt "Thuis. Een bloemlezing over verbondenheid" gepresenteerd. Met deze publicatie, NIAS' eerste literaire, Nederlandstalige boek, viert het instituut de literaire verbeeldingskracht. Het boek wordt uitgegeven in het kader van NIAs' 50-jarige verjaardag.

Over "Thuis. Een bloemlezing over verbondenheid"

In deze bloemlezing nemen dertien bijzondere Nederlandse en Vlaamse schrijvers het gevoel van verbondenheid en thuis te zijn eens kritisch onder de loep. In een rijke verzameling persoonlijke verhalen, gedichten, sonnetten en essays, speciaal voor deze bundel geschreven, slagen zij er samen in de vele tegenstrijdigheden van ‘thuis’ weer te geven. Want waar verbondenheid is, is ook uitsluiting en eenzaamheid; Waar thuisgevoel bestaat, leeft ook het gemis daaraan of het verlangen naar andere plekken, mensen en tijden.

Matthijs van Boxsel, Maria van Daalen, Hélène Gelèns, Kees ’t Hart, Atte Jongstra, Lieve Joris, Jannah Loontjens, Marcel Möring, Hagar Peeters, Aleid Truijens, Henk van der Waal en Christiaan Weijts, nemen de lezer mee op een intieme zoektocht die zo oud lijkt te zijn als de mens zelf: de zoektocht naar verbondenheid. Met een voorwoord van Tommy Wieringa.

Dit boek wordt uitgegeven door Uitgeverij HetMoet.

Registratie

Aanmelden boekpresentatie "Thuis"