What are you looking for?

Grote praatjes: poezie van de oudheid tot vandaag 1
20 Mar. 2022 -
14:00 - 16:00
Allard Pierson
Talk

CANCELLED - Grote praatjes

Week van de Klassieken

Wat schreven politiek leiders van de oudheid tot nu? Op zondag 20 maart ben je van harte welkom op de story telling middag ‘Grote praatjes’ in het Allard Pierson. Deze middag staat in het teken van de kracht van het (gesproken) woord.

Over het programma

Dichtende dictators als Mao en Mussolini, de politieke thrillers van Bill en Hillary Clinton, maar ook de epische gedichten van Cicero en de tragedies van Griekse tirannen: door de eeuwen heen zijn veel politiek leiders zich bewust van de kracht van het woord. Al in de klassieke oudheid waren verhalen en poëzie middelen om het volk te bewegen, maar het ging ook wel eens mis. Soms blijkt een gedicht toch wat anders los te maken dan de grote leider in gedachten had, zoals keizer Nero mocht ondervinden, die nog steeds verdacht is door zijn zingen bij de brand van Rome…

Waar denk jij aan bij poëzie, propaganda en politiek? Tijdens ‘Grote praatjes’ nodigen we jou uit om in de spotlights te gaan staan. Heb jij een gedicht, rap of lied geschreven dat aan het thema raakt en wil je dat voordragen? Stuur dan een e-mail onder de titel ‘Grote praatjes’ naar events@nias.knaw.nl en wie weet sta jij straks op de bühne!

Goed om te weten

  • Een voordracht mag maximaal 10 minuten duren.
  • Je kan t/m vrijdag 11 maart een voordracht insturen, e-mail deze naar events@nias.knaw.nl onder de titel Grote Praatjes. We ontvangen ook graag je naam, e-mailadres, telefoonnummer en een korte bio.
  • De redactie zal van tevoren een selectie maken uit de inzendingen. Je hoort uiterlijk maandag 14 maart of jouw inzending wordt geprogrammeerd.

Aanmelden voor dit programma kan via deze link. Inzendingen kunt u nu e-mailen naar events@nias.knaw.nl

Over de Week van de Klassieken

Dit programma is onderdeel van de Week van de Klassieken, met in 2022 het thema Propaganda. Kijk voor meer informatie over de week op www.weekvandeklassieken.nl