What are you looking for?

Annual NIAS Lecture: Politics & History

Vacancy: Event Manager

NIAS is hiring! We are looking for an event manager (2 days a week). Deadline: 18 September 2019.

Information about this vacancy is in Dutch only.

Functieomschrijving

Je werkt nauw samen met Hoofd Academische Zaken. Jouw werkzaamheden bestaan uit het opzetten, organiseren en uitvoeren van academische, culturele en sociale evenementen voor 10 tot 600 bezoekers.

Deze werkzaamheden voer je uit zowel binnen het instituut (voor fellows, staf en gasten) als buiten het instituut (voor een breder publiek van academici, kunstenaars, maatschappelijke, culturele, politieke organisaties en geïnteresseerden).

Je bewaakt gemaakte afspraken en budgetten, schrijft draaiboeken en communiceert naar alle betrokkenen. Tevens draag je zorg voor de financiële en administratieve afhandeling.

Functie-eisen

  • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding, bijvoorbeeld Hotel- en Eventmanagement;
  • Je hebt ervaring in de coördinatie van Conferenties en Evenementen;
  • Je hebt een aantoonbaar netwerk binnen de evenementenwereld in Amsterdam en daarbuiten;
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Engels;
  • Je bent communicatief vaardig op verschillende niveaus en weet anderen te motiveren en enthousiasmeren;
  • Je bent creatief en commercieel ingesteld;
  • Je hebt talent voor organiseren en kunt snel kunnen schakelen in werkzaamheden;
  • Je bent nauwkeurig, stressbestendig en hebt oog voor detail;
  • Je hebt een sterke persoonlijkheid en bent resultaatgericht;
  • Je hebt affiniteit met wetenschappelijk en artistiek onderzoek.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling bij de KNAW ten behoeve van NIAS betreft in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal € 2.835,- en maximaal € 3.895,- (schaal 9 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een 38-urige werkweek. De KNAW biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling, 6 weken vakantie op jaarbasis en de mogelijkheid om verlofdagen te kopen/verkopen.

Over de organisatie

Het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) is gevestigd in Amsterdam en een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW). NIAS wordt in de bedrijfsvoering ondersteund door het bedrijfsbureau van het KNAW Humanities Cluster.

NIAS ondersteunt onafhankelijk, excellent onderzoek en kennisuitwisseling, in een multidisciplinaire setting. Ieder jaar biedt NIAS residenties aan een groep fellows, bestaande uit nationale en internationale onderzoekers, kunstenaars, journalisten en auteurs. Het is onze missie om een fysieke en intellectuele omgeving te creëren, een veilige haven voor door nieuwsgierigheid gedreven onderzoeksprojecten en ‘slow science’. Daarbij draagt NIAS bij aan maatschappelijke debatten, door middel van het organiseren van publieke evenementen waarin kennisuitwisseling en een open onafhankelijk debat centraal staan.

Ieder jaar ontvangt NIAS ongeveer 60 fellows. De kleine staf van NIAS is flexibel, sociaal en slagvaardig.

Meer informatie en reageren

Voor meer informatie over de vacatures kun je contact opnemen met Hoofd Academische Zaken, Fenneke Wekker, e-mailadres: fenneke.wekker@nias.knaw.nl.

Je kunt je sollicitatie bestaande uit een motivatiebrief en je curriculum vitae sturen t.a.v. Pamela Langerak (P&O Adviseur via pamela.langerak@bb.huc.knaw.nl ), onder vermelding van “vacature eventmanager”.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.