What are you looking for?

De grootste show op aarde : de mythe van de markteconomie

De Grootste Show op Aarde

De mythe van de markteconomie

De markt is overal. Van de supermarkt tot de arbeidsmarkt, van de woningmarkt tot de relatiemarkt: zelfs over de liefde wordt steeds vaker gesproken in termen van vraag en aanbod. We leven tenslotte in een markteconomie.

Maar wat als dat niet waar is? Wat als die alomtegenwoordige, mysterieuze markteconomie er heel anders uitziet dan we denken — of zelfs helemaal niet bestaat? Die vragen houden Koen Haegens bezig sinds het uitbreken van de financiële crisis, het moment waarop het grote publiek heel even de werkelijkheid achter het fraaie decor van de moderne economie te zien kreeg.

Het resultaat is een duizelingwekkende reis door de financiële wereld en de schijnbaar alledaagse markten van nu, waar niets is wat het lijkt. Koen Haegens neemt je mee op een tocht langs de geschiedenis van het economisch denken, en scheidt feit en fictie, verhaal en werkelijkheid. Aan het einde wacht een verrassende, nieuwe blik op de economie waarin we écht leven. Op het ware verhaal achter de grootste show op aarde.